Guides til det gode seniorliv
Seniormessen - Mere Fri Tid
Er du på vej eller lige gået på pension? Så kom med til den årlig informations- og inspirationsmesse i København.
Her kan du blive inspireret til en aktiv hverdag med nye fællesskaber og aktiviteter for enhver smag i en organisation eller forening. Invitationen til messen sendes via e-Boks til alle københavnere mellem 62 og 70 år, men alle er velkomne.
Seniorguiden
Seniorguiden – telefonisk eller hjemmebesøg.
Gennem Seniorguiden hos Røde Kors Hovedstaden kan du få hjælp og støtte omkring de spørgsmål og bekymringer, du måtte have - store og små.
Det kan være spørgsmål om praktiske ting, såsom flytning, sundhed, pension eller Borgerservice. Det kan også være hjælp til at skabe overblik over kommunale og frivillige organisationers tilbud til seniorer. Du kan enten blive guidet telefonisk eller få besøg af en frivillig seniorguide i hjemmet.
Ring til Seniorguiden på telefon 69 157 157 eller mail på rkh.seniorkoordination@rodekors.dk. Der sidder frivillige rådgivere klar ved telefonen i hverdage mellem klokken 9-12.
Seniortilbud i Danmark
På aktivtaeldreliv.dk kan du få overblik over aktiviteter for seniorer i flere kommuner herunder København. På siden kan du blandt andet søge på aktiviteter i dit nærområde eller på en særlig type aktivitet. Via et kort kan du få overblik over alle tilbud i nærheden.
Læs mere på aktivtaeldreliv.dk
Pris og transport
Nogle tilbud kan kræve medlemskab og kontingentbetaling.
Hvis du har behov for hjælp til transport, kan du søge om bevilling af Flextrafik. Ordningen giver dig ret til 104 ture årligt og kan bl.a. anvendes til fritids- og sociale aktiviteter.
Læs mere på movia.flextrafik.dk
Seniorsamtaler
Seniorsamtaler - overgangen fra arbejdsliv til livet som pensionist.
Når vi befinder os i overgangen fra at være erhvervsaktiv til livet som pensionist, er der mange spørgsmål, der naturligt kan melde sig: “Hvad skal resten af livet bestå af?”, “Hvad skal give livet mening?”
Eksistentielle samtaler for seniorer i overgangen til pensionisttilværelsen er et projekt mellem Røde Kors Hovedstaden, Københavns Professionshøjskole og Københavns Kommune, som skal undersøge, hvordan gruppesamtaler kan være en støtte i overgangen. Forløbet henvender sig til borgere i Københavns Kommune og vi anbefaler, at du deltager senest to år efter, at du har forladt arbejdsmarkedet.